Sila Klik

Friday, 16 November 2012

Debaran menunggu keputusan UPSR

Calon-calon UPSR 2012.

Salam.
Semestinya semua 517,139 orang calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2012 termasuk 119 orang murid SK Abang Aing sekrang ini tak sabar-sabar menunggu keputusan UPSR diumumkan. Semakin hampir keputusan diumumkan debaran semakin hebat dirasakan. Rentak debaran pun berbeza antara satu sama lain. Bagi yang telah berusaha bersungguh-sungguh, mungkin rentak debarannya lebih harmoni dibanding dengan yang kurang berusaha atau berusaha pada saat akhir. Debaran bagi kumpulan ini, mungkin agak lebih berkecamuk. Pun ada juga, yang langsung tidak ada debaran.

Keputusan UPSR 2012, seperti yang telah dimaklumkan akan dikeluarkan pada 19 November 2012. Pemberitahuan ini telah dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia melalui sidang akhbar. Calon-calon UPSR tahun ini boleh menyemak keputusan masing-masing mulai pukul 10.00 pagi di sekolah masing-masing pada hari tersebut. Keputusan tersebut juga boleh disemak melalui SMS atau online

Semakan keputusan melalui SMS
Semakan keputusan UPSR melalui online

Majlis Pengumuman Analisa Keputusan UPSR akan diadakan pada hari yang sama iaitu 19 November 2012, jam 9.00 pagi di Bilik Mesyuarat Utama, Aras 6, Blok E8, Kompleks Kerajaan Parcel E, Putrajaya,

Calon-calon UPSR yang mendapat keputusan cemerlang, bolehlah memohon memasuki Maktab Rendah Sains Mara. Permohonan ke Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kawalan telahpun ditutup pada 31 Oktober yang lalu.


Thursday, 15 November 2012

Tokoh Maal Hijrah 1434/2012

Salam.
Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Allahyarham Tan Sri Abdul Hamid Othman telah dinobatkan sebagai Tokoh Maal Hijrah 1434/2012. Majlis sambutan Maal Hijrah yang berlangsung di Dewan Plenari, Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) dirasmikan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Mohd Najib Abdul Razak.Tan Sri Abdul Hamid, juga pernah menjadi Penasihat Agama kepada dua orang Perdana Menteri iaitu Tun Dr Mahathir Mohamad dan Tun Abdullah Ahmad Badawi. Beliau juga pernah dilantik sebagai Ketua Pengarah, Bahagian Hal Ehwal Islam, Pusat Islam Malaysia di Jabatan Perdana Menteri.

Anugerah Tokoh Maal Hijrah 1434 telah disampai kepada isteri allahyarham, Puan Sri Jamilah Mohd Said.

Sunday, 11 November 2012

Gelagat Guru-guru Sepanjang Lawatan Tahun 6

Memulakan perjalanan.
Menikmati buffer dinner di Sinar Serapi Eco Theme Park Resort
kehadiran di Sekolah Seni 
Disajikan dengan persembahan kebudayaan oleh pelajar-pelajar Sekolah Seni.
Asyik dan terlalu asyik.
Mengimbas kembali lawatan pada 2011
Bergambar bersama murid-murid pada mercu tanda Dewan Undangan Negeri
Cenderamata mengeratkan lagi tali silatulrahim.
Undangan Makan Malam dari YB Hajah Simoi Peri
Gambar kenang-kenangan bersama YB Hajah Simoi.
Terima kasih YB, tahun datang kami datang lagi.
Demostrasi mengisar padi oleh Cikgu Ramlee
Lihatlah betapa cerianya guru-guru SK Abang Aing.
Melawat sambil makan.
Makan lagi.
...dan lagi.
Santapan Diraja.
Ke mana lagi nie. Tak penatkah?
Keibaan di Markas TUDM
Cenderamata sebagai tanda terima kasih
Eh... ada lagi makan.
- gambar-gmbar ihsan Abang Mohd Preudrus.