Sila Klik

Monday, 14 July 2014

KEPUTUSAN PENILAIAN I - GERAK GEMPUR UPSR 2014

Salam.
Program Gerak Gempur UPSR Fasa 1, telah masuk minggu kedua. Selain daripada "workshop" cara-cara menjawab soalan-soalan UPSR, peserta program juga diberi santapan rohani dengan ceramah motivasi, sesi tazkirah dan bacaan yasin serta tadarus al-Quran untuk yang beragama Islam. Progam dimulakan sewal jam 7.00 pagi sehingga jam 3.30 petang. Sementara menunggu aturcara di sebelah petang, sembahyang berjemaah Zohor diadakan di Dewan Sekolah.

Peserta program sedang menjawab soalan-soalan penilaian mirip UPSR
Satu siri kertas Kertas penialian mirip UPSR disediakan untuk peserta=peserta Program Gerak Gempur UPSR setiap minggu. Kemampuan perserta dan keberkesanan program diukur melalui keputusan penilaian. Keputusan Penilaian I telah menunjukkan hasil yang memberangsangkan. GPS (Gred Purata Sekolah) mencapai 2.61 mata dan peratusan kelulusan telah melonjak ke angka 61.32%. Berikut adalah butiran lanjut mengenai penilaian tersebut.


Adalah menjadi harapan semua pihak agar keputusan penilaian sepanjang Program Gerak Gempur UPSR 2014 terus meningkat dan boleh menghampiri sasaran yang telah ditetapkan. Calon-calon UPSR 2014, sentiasa diingatkan tentang sasaran yang telah dipersetujui.
  • Kelulusan penuh : 82.24% (88 orang)
  • Gred Purata Sekolah : 1.84 
  • Lulus Cemerlang 5A : 15 orang