Sila Klik

Wednesday, 15 October 2014

Takwim Persekolahan Tahun 2015

Salam.
Sesi persekolahan 2014 telah hampir sampai ke penghujungnya, cuma tinggal beberapa minggu lagi. Semua pihak sibuk merancang aktiviti masing-masing. Pentadbir sekolah merancang aktiviti untuk tahun berikutnya, ibu bapa pula sedang mencari tarikh-tarikh yang sesuai untuk membawa anak-anak bercuti manakala guru-guru; ada yang merancang untuk mengerjakan umrah, yang masih bujang tengah sibuk mencari tarikh yang sesuai untuk mendirikan rumahtangga dan tak kurang pulak yang berjauhan dengan keluarga tengah meninjau tiket-tiket penerbangan yang murah. Maka, diharapkan takwim yang telah dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) dapat membantu.

Kumpulan A :
Sekolah-sekolah yang bersekolah pada hari Ahad : Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu


Kumpuan B:
Sekolah-sekolah yang bersekolah pada hari Isnin : Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya.
Juga disertakan senarai cuti yang akan dinikmati sepanjang tahun depan bagi negeri-negeri di Malaysia. Diharapkan ia juga memberi menafaat yang berguna kepada perancang-perancang yang berhajat untuk tidak mensia-sia masa berharga mereka.


Selamat merancang dan maju jaya untuk tahun 2015.