Sila Klik

Thursday, 21 February 2013

Tahniah! SK Abang Aing juara Kejohanan Olahraga MSSR Zon Sri AmanSalam.
Tahniah! Tahniah! Tahniah dan tahniah untuk kesekian kali kepada Pengurus Pasukan, Ketua Kontinjen, para jurulatih, guru pengiring dan semua atlit SK Abang Aing kerana telah merangkul kejuaraan dalam Kejohanan Olahraga MSSR Zon Sri Aman. Kemenangan manis tersebut telah terpahat pada 19 Februari 2013 yang lalu.

Kontinjen SK Abang Aing menjuarai Kejohanan Olahraga Zon Sri Aman.
Dalam kejohanan tersebut, kontinjen SK Abang Aing telah mengalahkan 7 buah kontinjen dari sekolah-sekolah dalam Zon Sri Aman. Dengan memperolehi 13 pingat emas, 12 perak dan 8 gangsa SK Abang Aing telah dinobatkan sebagai juara keseluruhan. Kontinjen SK Melugu yang memperolehi 10 pingkat emas, 11 perak dan 7 gangsa sebagai naib juara dan kontinjen SJK Chung Hua Simanggang mendapat tempat ketiga.
Ketua Jurulatih mengatur strategi untuk meraih kemenangan.
Bersedia untuk bertarung di balapan dan padang Komplk Sukan Sri Aman.
Dua orang atlit SK Abang Aing telah dinobatkan sebagai olahragawan terbaik bagi dua kategori iaitu atlit 11 TKB (tahun ke bawah) dan 12 TKB (tahun ke bawah). Mereka adalah atlit terpantas Zon Sri Aman, Mohd Azhar Ariffin dan atlit harapan SUKMA 2020, Ruzaimy Johari. Mereka telah menerima piala masing-masing pada Majlis Penutupan Kejohanan.

Mohd Azhar Ariffin (tengah)
Ruzaimy Johari (tengah)
Seramai 16 atlit dari SK Abang Aing telah terpilih untuk mewakili Zon Sri Aman ke Kejohanan Olahraga MSS Daerah yang akan berlangsung pada pertengahan Mac 2013. Mereka terdiri dari 9 orang atlit lelaki dan 7 atlit perempuan. Latihan Pusat akan dimulakan pada awal Mac.

Para jurulatih tumpang gembira
Piala dan pingat kemenangan.

No comments: