Sila Klik

Thursday, 13 December 2012

Bila keputusan PMR 2012 diumumkan?

Salam.
Di manakah calon-calon Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2012 sekarang? Melancong, makan angin bersama keluarga atau sedang mengikuti kursus peningkatan diri atau bekerja secara sambilan di kedai makanan segera, di stesen petrol ataupun membantu keluarga? Apa-apapun masa yang begitu panjang tidak perlu dibazirkan dengan melepak atau berada di depan komputer melayan laman sosial.

Agak-agaknya, 481,424 calon PMR sedang menunggu penuh debaran keputusan yang bakal mereka perolehi. Bilakah keputusan PMR diumumkan? Menurut satu sumber yang boleh dipercayai, tarikh keputusan diumumkan pada 19 Disember 2012. Calon-calon boleh mengambil keputusan dari sekolah masing-masing  selepas jam 11.00 pagi pada hari yang sama.

Selain daripada datang ke sekolah, calon-calon juga mempunyai dua pilihan untuk menyemak keputusan, melalui online atau SMS. Semakan keputusan online, bolehlah melayari laman Kementerian Pelajaran Malaysia, sila klik Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah.

Semakan keputusan secara online
Melalui SMS pula, taip PMR[NO KAD PENGENALAN][ANGKA GILIRAN] dan hantar ke 15888. Contoh: PMR 970907135729 SK352L086Semakan keputusan PMR melalui SMS

Selamat berjaya.

Entri yang berkaitan: 
  1. Murid-murid Tahun 6, 2009 - Wajah-wajah Kesayangan Hamba
  2. Debaran menunggu keputusan UPSR


2 comments:

hainom OKje said...

Wah.....emak ayah calon tgh seram tunggu result ni! He..he..selamat okje tak de!

Sifu wan said...

Tentu sekali hainom. Zaman sekarang ibubapa lebih tension dari anak.